Balayage

November 2, 2019by admin

 Uitsluitend kwaliteitsproducten
Spaar punten voor korting 
Maak 24/7 een afspraak

Wat is balayage?

Rombout: ‘Balayage is Frans voor ”vegen” en zo wordt balayage normaal gesproken dan ook ingezet. De kleur wordt met een kwast op het haar geveegd, waardoor er een zachte, subtiele overgang ontstaat.’

Waarom is juist deze trend zo blijven hangen?

Balayage is van een trend inmiddels naar salonklassieker verschoven, maar dat maakt deze haarstijl zeker niet minder interessant. De reden dat de trend zo lang het straatbeeld domineert, komt doordat de kleur met een zachte overloop uitgroeit. Je hoeft dus niet om de zoveel weken naar de kapper te rennen om het bij te laten verven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld highlights, die groeien wel zichtbaar uit.

https://www.instagram.com/tv/B3hZVBOA8Tj/

Stefan: ‘Toch was de balayage niet altijd zo onderhoudsvriendelijk. Van origine had je bij een balayage namelijk direct uitgroei. Gelukkig heeft deze haarkleur de afgelopen vijf jaar een flinke transformatie ondergaan. Inmiddels wordt er flink gemixt en gematcht; balayages worden afgewisseld met babylights, oftewel subtiele highlights. Op deze manier heb je zachte overgangen en is je haar ook mooi van kleur als je het in een knotje of staart draagt. Dat kon er nog weleens slecht uitzien in het verleden.’

Is balayage alleen voor blond haar?

Stefan: ‘Met een balayage kan je flink afwisselen qua kleur. Het hoeft zeker niet altijd helemaal blond te zijn. Je kan gaan voor coral red tot silver grey. Afhankelijk wat mooi is voor jouw huidtint en wat bij je past.’

https://www.instagram.com/tv/B3AX2arIUDL/

Hoe vaak moet je een balayage laten bijwerken?

Stefan: ‘We adviseren een balayage niet heel vaak te laten zetten. Zo’n twee á vier keer per jaar zou al voldoende moeten zijn. Vaker is namelijk wel slechter voor je haar. Het ligt er net een beetje aan wat voor effect je wilt bereiken. Mocht je behoefte hebben aan een touch-up, kan je tussendoor bijvoorbeeld het haar wat je gezicht framed bij laten werken. Zo zie je er weer tot in de puntjes verzorgd uit.’

Hoe houd je een balayage mooi?

Stefan: ‘Om je balayage mooi te houden zijn er natuurlijk diverse producten op de markt. Zo zijn er producten die helpen de kleur mooi koel te houden. Zelf adviseren wij dan de Glam Color van La Biosthetique, of de Fanola No Yellow Shampoo. Om je haar gezond te houden en kleur langer helder te houden gebruiken wij zelf Olaplex 3, 4 & 5Voor de finishing adviseren wij Olaplex 6 & 7.

 

GEÏNSPIREERD?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Maak dan een afspraak online of bel 0408423476!

Balayage Eindhoven

%d bloggers like this: