Haarinspiratie voor de feestdagen

November 9, 2020by admin0

Je kunt het haast niet geloven maar 2020 zit er alweer bijna op. Het jaar is voorbijgevlogen en voordat we 2021 ingaan komen eerst de kerstdagen er nog aan. Op dit soort dagen pakken we het liefst uit met de mooiste haarcreaties en laatste trends, maar waar begin je? Wij helpen jou dit jaar graag een handje mee met de leukste en trendy kapsels waarmee jij helemaal kerstproof aan kunt schuiven aan die mooi gedekte tafel.

 

Volumineus haar

Het eerste waar we aan denken bij een geschikt kapsel voor de feestdagen is volume, volume, volume! Meestal zitten scheidingen in het midden van het haar. Gooi deze keer je haar eens de andere kant op, op die manier krijg je al veel extra volume! Zorg daarnaast dat je kiest voor een product dat extra textuur en volume aan je gehele haar geeft zoals de ECRU New York Marine Thickening Balm of ga bijvoorbeeld voor een volume poeder om meer volume bij de haaraanzet te creëren. Om deze look helemaal af te maken kun je ervoor kiezen je haar te krullen met een grote krultang. Je kunt gaan voor een mooi gepolijste golf/krul of voor een messy variant. Of ben jij toevallig al gezegend met een eigen mooie bos krullen? Vergeet je haar niet te fixeren met een goede stevige haarlak zoals deze van Framesi.

 

Het lage knotje

Classy, simpel en chique. Betere woorden zijn er niet om deze haarstyle te omschrijven. Door je haar strak naar achteren vast te binden zorg je ervoor dat je gezicht mooi uitkomt. Ga dit jaar voor een perfecte strakke knot laag in de nek in plaats van de rommelige varianten die we vaak voorbij zien komen. Zet je haar vast met kleine speldjes om te voorkomen dat het gedurende de dag uit gaat zakken. Spray voor een extra strak resultaat licht een haarlak over het haar en ga er vervolgens met je hand overheen om alle kleine losse haartjes vast te plakken.

 

Achterover gekamd haar / wetlook

Het fijne aan dit kapsel is dat het geschikt is voor elke haarlengte, of je nu kort, middellang of lang haar hebt. Met deze classy look ben jij helemaal in-trend deze kerst. Wil je het niet te ingewikkeld maken kies er dan voor om de look zonder scheiding te dragen. Hou je van een beetje experimenteren? Creëer dan een scheiding in je haar waar jij dat wilt om het nog unieker en specialer te maken.
Het is heel simpel, het enige dat je nodig hebt is een kam en een haarstyling product zoals deze. Ga je voor de echte wetlook? Gebruik dan een gel. Eventueel kun je de zijkanten vastzetten met haarspelden, zodat het goed naar achteren blijft zitten. Je kunt hiervoor kiezen voor kleine onopvallende speldjes in jouw haarkleur, of kies juist voor grote opvallende speld, daarmee weet je zeker dat je de laatste trend volgt!

Gevlochten haar

Wat het altijd goed doet in een mooi kerstkapsel zijn vlechten. Of je nou kleine vlechtjes verwerkt in een mooie updo of gaat voor een grote nonchalante variant, het blijft indrukwekkend. Kom je niet veel verder dan een normale of Franse vlecht? Tegenwoordig staat Youtube vol met vlechttechnieken, zoek een mooie variant die bij jou past! Tip: oefen de techniek van tevoren alvast een keer, het kan soms best ingewikkeld zijn!
Uiteraard wil je dat jouw creatie de hele dag perfect blijft zitten. Maak je haar wat stugger voordat je aan de slag gaat, dan blijft de vlecht namelijk langer zitten. Je kunt hiervoor het beste een droogshampoo of een texture spray gebruiken. Als finish is het belangrijk je gevlochten haar te fixeren met een goede haarspray, kies hierbij voor een lichte tot medium hold bijvoorbeeld deze van Maria Nila.

 

Lage staart

Heb jij je haar liever vast zodat je er de hele dag geen omkijken naar hebt? Dan is een mooie klassieke staart een goede optie voor jou. Dit najaar is de lage paardenstaart weer helemaal terug van weggeweest. Wikkel een sprunchie of een mooi lint om het bovenste gedeelte van je staart om de look net iets specialer te maken. Wikkel het lint niet alleen om het haarelastiekje heen, hij mag best wat lager doorlopen voor een leuk effect. Voeg een serum toe aan de punten van je haar voor een extra glanzend eindresultaat.

Ga jij voor de feestdagen graag aan de slag met een stylingtool? Bekijk dit blog om erachter te komen welk resultaat je bereikt met de verschillende stylingtools die wij hebben. Misschien kun je daarmee je eigen draai geven aan jouw kerstlook van 2019.

Voor welke kapsel ga jij deze feestdagen? Wij zijn erg benieuwd, laat het ons weten!

Liefs,
Team Glamour Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: