Welke haarkleur past bij mij? Zo kies je de perfecte haarkleur voor jouw huidtype

November 9, 2020by admin0

Welke haarkleur staat mij?

Er zijn een aantal factoren die beslissen welke haarkleur bij je staat en welke kleur je beter aan je voorbij kan laten gaan. Heel belangrijk: ga bij jezelf na of je een warme, of een koele ondertoon hebt. Als je bijvoorbeeld veel roodheid in je gezicht hebt, kan je beter uit de buurt blijven van warme kleuren. Om erachter te komen welke ondertoon jouw huid heeft, kan je snel dit testje doen: kijk naar je pols en beslis welke kleur je aders hebben. Zijn ze blauw? Dan heb je een koele ondertoon. Neigen ze meer naar groen toe? Dan heb je een warme ondertoon. Wanneer ze blauwgroen zijn, heb je een neutrale ondertoon. Mensen met een neutrale ondertoon kunnen zichzelf gelukkig prijzen: alle kleuren zullen jou staan!

Warm blond

Heb je een gele ondertoon, of een olijfkleurige, donkere huid? Dan is warm blond ideaal voor jou. Het maakt niet uit hoe blank, of donker de basis van je huid is alleen je ondertoon telt. De beste kleuren voor jou zijn karamel, honing en strawberry blond.

https://www.instagram.com/p/BsBap8JhyH1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Asblond

Met asblond bedoelen we kleuren als: ijs-, zilver- en champagneblond. Deze kleuren zijn geschikt voor iedereen met een koele ondertoon. Als je last hebt van roodheid in je gezicht, kan deze kleur veel voor je betekenen! De koele tinten van het asblonde kleurenspectrum zullen roodheid in het gezicht tegengaan, waardoor je huid er neutraler uitziet.

https://www.instagram.com/p/BuKdRxylwpI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Cool bruin

Ben je een brunette met een koele ondertoon en vaak roodheid in het gezicht? Dan zijn kleuren als mokka en chocolade dé kleuren voor jou. Een kastanjekleur zal je ook niet misstaan en de nieuwe trend mushroom brown kan ook op je lijstje van kleuropties. Ziehier deze trendy kleur:

https://www.instagram.com/p/BpmnFYUhf92/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Warm bruin

Voor de mensen met een gele ondertoon, zijn tinten uit de kleurenfamilie van bruin, zoals honing en amber een optie. Eigenlijk zal elke warme bruine kleur je staan.

https://www.instagram.com/p/BrBZF3ghgDm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

 

Cool rood

Je zal denken dat rood per definitie een warme kleur is, maar dat is helemaal niet waar. Ook in het rode kleurenspectrum heb je koele en warme ondertonen. Zelfs wanneer je veel bloost, of vaak last van een rode huid hebt, kan je deze kleur ongetwijfeld rocken. Koele kleuren rood zijn: kastanjerood, bordeaux en felrood.

https://www.instagram.com/p/BslPa5-B1yC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Warm rood

Wanneer je een neutrale of gele ondertoon hebt, kan je het beste kiezen voor strawberry blond, of een rode koper- of roesttint. Deze kleuren complimenteren je huidskleur en zijn dé trend van dit seizoen. Lucky you!

 
 

Zwart

Als je zwart haar hebt, kan je eigenlijk bijna altijd voor een warme kleur zwart kiezen, tenzij je een hele koele ondertoon hebt, waardoor de huid er grijzig uit kan gaan zien. Dit is vooral het geval, wanneer je een donkere huidskleur hebt.

Regenboogkleuren

We kijken niet meer op van felgekleurde haren in allerlei regenboogsferen. Het leuke is dat daadwerkelijk iedereen een uitgesproken kleur kan dragen. Hierbij horen deze simpele regels: met een koele ondertoon kies je voor een blauwe, of violetkleur. Met een warme ondertoon kies je roze, of oranjetinten.

https://www.instagram.com/p/BqawgRllcrr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: