Zo bespaar je het meeste geld op je vliegticket

June 4, 2021by admin0

De vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl heeft uitgezocht hoe je zo goedkoop mogelijk vliegt naar jouw (vakantie)bestemming binnen of buiten Europa. In de Jaarlijkse Vluchtstudie (gebaseerd op miljarden datagegevens uit zoekopdrachten bij momondo) geven zij tips over het boeken, boekmomenten en vliegtijden. Gevalletje super handig nu we weer naar veel (Europese) bestemmingen mogen vliegen.


Op vliegtickets besparen

 1. Vertrek
  Volgens de Vluchtstudie bespaar je het meeste wanneer je een maand voor vertrek je tickets boekt naar een Europese bestemming. In vergelijking met het duurste boekmoment (één dag van tevoren), bespaar je dan 38 procent. Wanneer je een niet-Europese bestemming kiest, kun je volgens momondo.nl het beste vijf maanden van tevoren boeken.
 2. Dag
  Je kunt ook besparen door de juiste vertrekdag te kiezen. De vluchten vanuit Nederland naar een Europese bestemming zijn op vrijdagen het goedkoopst. Het vertrek op vrijdag is dertien procent goedkoper dan de zondag, wat de duurste dag van de week is. Wanneer je buiten Europa vliegt, kun je wel het beste voor de zondag kiezen. Zaterdag is dan de duurste dag.
 3. Tijdstip
  Zelfs het tijdstip is een belangrijk punt. De studie laat zien dat de voormiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het goedkoopste tijdstip is wanneer je naar een stad in Europa vliegt. Voor de ochtendvlucht betaal je het meest. Vlieg je buiten Europa, dan is de ochtend wél je moment om op te stijgen. De avondvluchten zijn dan 29 procent duurder.
 4. Tripje
  Wil je binnenkort zelf op reis? Bekijk dan hoe je het voordeligst vliegt. Je checkt hoe ver van tevoren je het beste kunt boeken, wat de goedkoopste vliegdag is en het goedkoopste tijdstip om te boeken. Ook zie je bij welke vliegtuigmaatschappij jij het goedkoopste reist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: